Ny musik

VIDEOPREMIÄR: Broder John – ”Truppen” (feat. Ayla & Cleo)

Publicerad: 30 maj 2017 av Stina Vickhoff

Fjolårets starka släpp är nu med en video.

Aylas röst, Cleos rap och Johan Bäckströms porträtt av sina ungdomsårs snäva ramverk kring vad det är att vara människa och kille i en gruppkonstellation porträtteras nu i videon till Truppen – det i särklass bästa spåret på Broder Johns debut Cool från i höstas.

Liksom att ens tonår är den mest subjektiva upplevelsen blir så även tolkningen av videon som speglar både en klassisk bilfärd och ett klassisk busskurshäng á pubertal gruppdynamik ungdomar emellan.

– Jag visste att vi ville visa något annat än det som sägs för att lämna ett stort tolkningsutrymme, på samma vis som varje individ i en grupp upplever en situation på sitt eget vis. Videon är konkret, fast också abstrakt.

Medverkar gör både Johan och Cleos egna kompisar för att skapa en så trovärdig dynamik som möjligt och inspirationen är hämtad från både film-, TV- och musikbranschen. Kultserien Knight Rider, franska kontroversfilmen La Haine (Medan vi faller, reds anm.) och ScHoolboy QJohn Muir har influerat utformandet.

– Vi valda att jobba med sjukt mycket kontrast och färgmättnad för att verkligen cranka upp en olustig och hetsig stämning i det visuella. Truppen är själva essensen i albumets budskap.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1741 [name] => Broder John [slug] => broder-john [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1742 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw ) )