Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Familjen – ”Mitt i natten”

Publicerad: 10 juni 2016 av Magnus Olsson

Videon spelades in i Hässleholm, där allt började för Johan T. Karlsson.

På nationaldagen släpptes singeln Mitt i natten, en singel som bejakar den brinnande samtid vi befinner oss i där murar och trösklar reses. En tid där människor är lika med siffror, där familjer går itu och där Medelhavet blivit en kyrkogård.Mitt i natten är förmodligen Familjens mest politiskt laddade singel hittills och porträtteras genom en video inspelad i hemstaden Hässleholm. Johans pappa jobbar med att ta emot ensamkommande flyktingbarn och det är de som porträtteras i videon. Det är deras historier, liv och framtid som hyllas genom låten Mitt i natten.

”Den här videon spelades in i den fridfulla idyllen utanför Hässleholm där min pappa har startat ett fotbollslag för asylsökande. De har flytt och klarat sig från ett helvete mot alla odds. De har fruktansvärda historier att berätta. De är hjältar. Den här låten är en hyllning till alla de som gjort resan och överlevt. Att vissa av scenerna råkade filmas strax utanför ett par SD-politikers hem måste ju ändå vara ödets ironi…” – Johan T. Karlsson

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1389 [name] => Familjen [slug] => familjen [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1390 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 13 [filter] => raw ) )