Ny musik

VIDEOPREMIÄR: Mohlavyr – ”Kära kropp”

Publicerad: 25 april 2019 av John Jonsén

Singelsläpp, konstutställning, och nu musikvideo. 
 
Sedan slutet av förra året har en av Örebros mest prominenta kulturpersonligheter Mohlavyr ställt en fråga till sig själv: ”Ingen föds med kroppskomplex, så vad var det som hände?” Samma fråga har gett upphov till en förlösande kreativ process för henne, där hon först gav ut den känslomässigt laddade pianopoplåten Kära kropp, och byggde ett konst- och fotoprojekt kring låtens kroppsideal-tematik.
 
Precis som projekts starka och rörande natur, så är musikvideon till Kära kropp av samma slag. Den svartvita videon illustrerar låtens uppgivna frustration över alla dömande kommentarer som sagts om hennes, och andras kroppar på ett oerhört målande sätt. Videons huvudtema av att få sin barndomsnaivitet berövad vid alldeles för tidig ålder slår hårt i magen, framför allt i den känslomässiga balansen mellan huvudkaraktären och Mohlavyr som målas upp. Allt som allt ett genomtänkt, skarpsinnigt och tankeväckande komplement till låten.
 
En utställning av konst- och fotoprojektet Kära kropp pågår nu på Black Door Gallery i Örebro, där Mohlavyr spelar live i morgon, innan den har sin sista visningsdag på lördag.