Ny musik

VIDEOPREMIÄR: Nadja Evelina – ”Ni två”

Publicerad: 24 mars 2017 av Olivia Nordell

Från Bollnäs till Musikmakarna till ett poplöfte att ta på allvar.

Efter debutsingeln Finast utan filters succé och en duett med Jonas Lundqvist släpper Stockholmsbaserade Nadja Evelina en ny singel med dödsallvarliga känslor som växer ikapp med trummorna, som med ett briljant berättande skapar ihärdiga känslor av igenkänning och ett genuint magknip.

Idén om singlar som följetonger, som berättelser i etapper, är lockande. I Nadja Evelinas fall är den idén extra kärnfull – hennes texter är försiktigt repetitiva till den grad att de nästan blir ett mantra, där man sugs in i historierna och sympatierna för karaktärerna inte slutar när låten är över. Så om förra årets Fastnat för dig var prologen där en ny förälskelse cementerar förvirring och osäkerhet, är Vi två första kapitlet i en bok om att fastna för den där personen som nog alltid kommer sätta en på andra plats. Det är en überrealistisk poplåt, där låtuppbyggnaden perfekt följer den dramaturgiska kurvan i en kärlekshistoria och där slutet på historien är lika förutsebar som omöjlig att undvika.

”Ni två handlar om att pendla mellan sin magkänsla och total förnekelse. Att veta och inte veta på samma gång. Att gång på gång söka sig tillbaka till något, fast man är medveten om att det kommer göra ont.”

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2296 [name] => Nadja Evelina [slug] => nadja-evelina [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2297 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )