Festival

>Vilka band lär vi se ?

Publicerad: 1 december 2009 av Magnus Olsson

>Nu är bandsläppen igång, vi besökare drömmer om band, blandbanden påbörjas, och funderar på bokningar. Jag ska tippa 10 artister jag tror vi får se på den svenska festivalscenen till sommaren.

1. Rammstein – det är snarare en fråga om vilken festival som kniper denna tyska kontroversiella übermetal grupp än att vi inte ser dem. Sweden Rock ? Metaltown? Arvika ?
2. Paramore – 3400 utsålda biljetter talar sitt eget språk. Vilken festival tar hem punkrockarna ? Peace and Love ? Hultsfred ? Arvika ?
3. Kent – med ännu ett succéalbum i ryggen, pekar väl allt på att det blir en sommarturné. Här är det många festivaler som lär få besök av Eskilstuna sönerna om inte de gör en exklusiv spelning vill säga.
4. Lars Winnerbäck – samma motivering som Kent.
5. Muse – årets ”The Killers” bandet alla vill ha. Har dock svårt att se att det inte blir ett Sverige stopp för britterna. Hultsfred ? Arvika ? P&L ?
6. Daft Punk – omtalade fransoserna som bjuder på elektronisk musik av bästa sort. Rykte om turné och album. Arvikas drömbokning, annars är Hultsfred en bubblare här. Arvika lär göra allt för att fånga Daft, de har toppat önskelistan över artister i 3 år. Vi vet numera att drömmar har en tendens att slå in på Arvika, förr eller senare.
7. Jay-Z – Hiphoppens hiphoppare. Ny platta, ny sommarturné ? Känns Way Out West eller Hultsfred om ni frågar mig.
8. The Strokes – De är redan bokade till Isle of Wight. Återkomsten är ett faktum. Vågar man hoppas ? Ja. Hultsfred igen ? Way Out West ? möjligen P&L, eller varför inte Arvika, som saknade mycket indie förra året.
9. Justice – electro från Frankrike är inte bara hett, det är helt rätt. Ny skiva på G i januari. Har lirat på Hultan, Emmaboda och Yran. Det känns Way Out West, Hultsfred eller Arvika.
10. Pearl Jam – De ryktas och ryktas om Pearl Jam. Jag tror vi får se dem på WTAI eller P&L. Tror Roskilde vill lägga vantarna på dem, så då kanske det är fördel Peace.
BUBBLARE:
Prodigy, Animal Collective, Kings Of Leon, Blondie, Tool, Wolfmother, Robyn, The Hives.