Festival

Way Out West blir mjölkfritt

Publicerad: 1 juni 2015 av Magnus Olsson

Ett nytt steg för festivalen. 

För tre år sedan gick Göteborgsfestivalen ut med nyheten om att festivalen enbart kommer erbjuda vegetarisk mat, något som fick enormt genomslag i media. Initiativet har både hyllats och kritiserats, men framförallt kan man konstatera att alla klarar tre dagar i grönsakernas tecken. Nu kommer festivalens nya satsning – att bli en mjölkfri festival, vilket avslöjas i Dagens Nyheter.

– Det var en hel del arga reaktioner, absolut. Det blir det alltid när man vill bryta en norm, och köttet är en av de känsligaste normerna. Men det säger väl framför allt att vi behöver vända uppochned på en del saker, säger Patrick Fredriksson som är festivalansvarig hos arrangören till Dagens Nyheter.

Nästa steg för festivalen är att plocka bort de mjölkprodukter som används.

– Det blir inte en strikt vegansk festival, men den absoluta merparten av mjölken tas bort, säger Patrick Fredriksson.

Festivalen har dessutom skrivit ett sponsoravtal med Oatly! som tar fram just havremjök.

– Det finns en kraftig inspiration därifrån. Vi började samarbeta efter att vi blivit en vegetarisk festival, de blev också inspirerade av den rockaden. Det är inget vi sticker under stol med, säger Patrik Fredriksson till Dagens Nyheter.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 155 [name] => Way Out West [slug] => way-out-west [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 156 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 547 [filter] => raw ) )