Festival

What We Do Is Secret

Publicerad: 10 oktober 2010 av Magnus Olsson

Lördagen till ära förde röda linjen oss mot Hornstull och Strand. Svenska shoegazefavoriterna Sad Day For Puppets och brittiska kultbokningen Televsion Personalities stod för spelningarna, men det var WWDIS som fixade till partystämningen i vad som är en lokal tagen ur Kreuzberg. Lokalen andas mer en klubb i Berlin än något annat vi hittar på Söder, men samtidigt gör pingisbordet det hela till en fritidsgård. Oslagbar kombination, och trots en relativt nischad publik, en mängd olika stilar. Alltifrån jeansjackan du fyndade på myrorna till de trendiga jeansen.

I Dj-båset hittade vi What We Do Is Secret, Stockholmsklubben som du bland annat hittar på Strand och Medis lite då och då. Kvällens DJ’s var inga mindre än Joel Borg, Krille Gustafsson och Marcus Wilen. Håkan Hellströms Riva en vacker dröm och För en lång tid fyllde dansgolvet, och däremellan bjöd man upp till klubbkänslan i en söderort till London med dansanta Hot Chip och trallvänliga Phoenix. Och givetvis lite allsång med Journeys Don’t Stop Believin.

Och det är snart dags för What We Do Is Secret att fylla dansgolv igen, redan nästa fredag hittar du dem på Strand efter att svenska Bandjo förfört publiken. Inte nog med det, du hittar dem även på Söndag när Blank Dogs lirar på Debaser.