Intervju

Where’s the Music? försöker visa framtiden

Publicerad: 12 februari 2016 av Magnus Olsson

Det är dags att inviga årets första festival – Where’s the Music? i Norrköping. Festivalen började redan i går, torsdag, men kickar igång med full kraft i dag då festivalen med bred front presenterar många svenska löften. Kajsa Apelqvist, pressansvarig på FKP Scorpio, svarar på frågor om årets festival.

Hur går ni tillväga för att hitta artister eftersom ni i större utsträckning söker efter framtidsnamn?

– Vi har en intensiv dialog med både svenska och internationella agenter för att kunna plocka russinen ur kakan, men sen handlar det mycket om klassiskt fältarbete. Vi ser, lyssnar och läser om extremt många band under ett år! Vi har även ett tätt samarbete med svenska skivbolag och musikbloggare.

Vad tycker du kännetecknar en typisk WTM-bokning?

– Bubblande. En artist som det börjat snackats lite om men som de flesta inte har koll på och som kommer vara betydligt större framåt sommaren. Sabina Ddumba är ett bra exempel, 2015 var hon helt ny och spelade på en liten scen under WTM, och under bara ett år har hon blivit en av de främsta artisterna i Sverige.

Hur skiljer sig WTM från andra festivaler?

– Sett ur publikens ögon så är det ju att det är en så kallad showcase-festival, en arena för band att visa upp sig. Det är därför vi kan hålla så låga biljettpriser. Om man köper ett festivalpass kostar varje konsert mindre än 7 spänn. Men alla konserter är mellan 30 och 90 minuter långa, så publiken får verkligen valuta för pengarna.

Vilka artister från er line up tror du kommer slå igenom stort under 2016?

Erik Lundin & Michel Dida kommer fortsätta spikrakt uppåt, såklart. Jag tror att Sigala kommer tonsätta sommarens dansfester, att folk kommer få upp ögonen för kanadensiska rapparen Night Lovell, och att danska Emilie Ramirez kommer att bli nästa stora stjärna från Danmark. Vi kommer ha typ 120 artister på WTM i år och de är ganska så briljanta allihop.

Och har du någon personlig favorit som man bara inte får missa?

– Spelningarna med Viagra Boys och Nicole Sabouné längtar jag extra mycket till!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1666 [name] => Where's the Music? [slug] => wheres-the-music [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1667 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 52 [filter] => raw ) )