Festival

Wolfmother och Dropkick Murphys till Peace & Love

Publicerad: 15 december 2011 av Magnus Olsson

Peace & Love har i likhet med de allra flesta svenska festivaler inlett bandsläppen i svenska tecken och byggt upp den grund som festivalen vilar på. Och de internationella akterna har man kunnat räkna på fingrarna, tills nu. Idag släpper man loss, och presenterar två relativt stora internationella namn i Wolfmother och Dropkick Murphys. Det ryktades redan förra året om Wolfmother till Peace & Love, men det är i år det händer. Det är både glädjande och imponerande. Såväl Wolfmother är kända för stora delar av den svenska festivalpubliken och lär locka ett stort gäng besökare till Borlänge i sommar. Wolfmother agerade som ett av Siestafestivalens dragplåster förra året, i år är det dock dags för Borlänge.

Förutom dessa namn hittar vi även Caligola, John Hiatt [US], Evidence [US], Syster Sol, Stiko Per Larsson, Hazlius Hedin, Daniel Norgren och Shilovatt i Borlänge i sommar. Bortsett från Wolfmother och Dropkick Murphys vill vi flagga lite extra för singer-songwritern Daniel Norgren som varvar bluegrass, blues och folk likt ingen annan.

Festivalens bästa släpp och i sommar kommer vi gå loss till Woman med Wolfmother och gunga i takt med Daniel Norgren till Stuck in the bones.