Nyhet

Zacke släpper nytt album

Publicerad: 17 oktober 2016 av Rikard Berg

Både singel och album kommer i november.

Ett av 10-talets största hiphopgenombrott i Sverige är Zacke, som 2013 slog igenom stort med albumet Renhjärtat. Den 11 november släpper han uppföljaren Fattigkussen, som producerats av Mördar-Anders från Movits!. På albumet gästar även Ansiktet och Peter Morén från Peter Bjorn and John, som båda kommer från Zackes hemstad Luleå.

I en intervju med Aftonbladet beskriver han Fattigkussen som mer filmisk än debuten, som han snarare tänker sig som självbiografisk. Och gällande tematiken berättar han följande:

Jag är ju uppvuxen på en landsort, fast inte på en bonnagård, utan i en lägenhet. Jättemycket folk har vuxit upp i vanliga hyresrätter, och det kanske inte är nog exotiskt, men det det finns hur mycket intresssanta historier som helst om de här människorna. […] Så, min skiva handlar väl om det. Jag tycker att min nya skiva fyller luckor som uppstår. Det här är historier som normalt inte skildras.

Den 4 november släpps singeln Ohojaja från det kommande albumet. I somras fick vi även höra Spy på dom, som du kan lyssna på nedan, och singeln Tala fult kan du lyssna på här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1395 [name] => Zacke [slug] => zacke [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1396 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 6 [filter] => raw ) )