Nyhet

Kinesisk rappare dissar Jesper Rönndahl

Publicerad: 27 september 2018 av Klas Mattsson

Kinesiska rapparen Pissy släpper pissdålig disstrack riktad mot Jesper Rönndahl och Sverige.

Något utav en diplomatisk kris har uppstått mellan Sverige och Kina efter att kinesiska turister blev avvisade från ett hotell i Stockholm och körda till Skogskyrkogården söder om staden, vilket har fått bland annat den kinesiska ambassadören att kräva en ursäkt från Sverige.

Det hela eskalerade efter att satirprogrammet Svenska nyheter i SVT som leds av Jesper Rönndahl lade upp en fejkad informationsfilm om hur kineser ”ska bete sig i Sverige” på kinesiska sociala medier. Detta har mötts av kraftiga reaktioner från Kina – vilket nu har resulterat i en disstrack riktad mot Jesper Rönndahl och Sverige i största allmänhet (vilket Shanghaiist rapporterar om).

Pissy vräker ur sig sylvassa rader som ”Hey Sweden, Hey Sweden / What’s wrong with you? / What’s your problem?” och hotar med att vi ska få känna på den kinesiska nationens vrede. Jesper Rönndahl, eller Ron Dahl som han kallas i videon, får sig en rejäl känga, och kallas för ett virus. Pissy avslutar låten med att basunera ut att Taiwan och Tibet minsann tillhör Kina.

Lyssna här nedanför.