Festival

Bombay Bicycle Club till PIP?

Publicerad: 3 april 2011 av Magnus Olsson

Vi har fortfarande inte återhämtat oss helt efter beskedet om att Manic Street Preachers kommer besöka Karlskoga i sommar. 2011 känns lite som återkomstens år inte bara ur festivalanseenden, utan även vad gäller band. Vi har Pulp som gästar Way Out West, Primal Scream, Erasure och Suede på Hultsfred och nu Manic Street Preachers på Putte i Parken. Nu har vi dock fått vittring om ännu ett band som är på väg till Karlskoga, och denna gång rör det sig inte om 90-tals nostalgi, utan snarare NME-hype.

Enligt källor till oss ryktas det om att brittiska Bombay Bicycle Club är på väg till Karlskoga för att gästa Putte och hans park i sommar. Bombay Bicycle Club har verkligen rosat marknaden och med skivan Flaws tog man sig upp på de stora brittiska festivalscenerna,  även vi svenskar har fått upp ögonen för detta indieband. Med låtar som Rinse Me Down och Ivy & Gold hoppas vi på en solig eftermiddagsspelning där man kan sitta i gräset och bara njuta.

Putte i Parken har ännu inte bekräftat bokningen, men källan hävdar att bokningen mer eller mindre är klar och kommer presenteras inom kort. Med The Wombats och Bombay Bicycle Club i årets startfält kommer Putte i Parken locka till sig betydligt fler indiekids än tidigare år. Bombay Bicycle Club vore som sagt en utmärkt bokning för många festivaler, och där kan Putte ha ett guldkorn.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 166 [name] => Bombay Bicycle Club [slug] => bombay-bicycle-club [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 167 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw ) )