Lista

5 guldkorn på Department

Publicerad: 20 maj 2019 av redaktionen

Detta är ett annonssamarbete med Department.

För tredje året i rad intar Department Slakthusområdet i Stockholm, och flyger in världsstjärnor inom house och techno för två dagars konstant dansande. Med en dryg vecka till festivalen har vi botaniserat i lineupen och valt ut fem guldkorn som garanterat kommer få taket att lyfta.

Department Stockholm äger rum 25 maj – biljetter går att hitta via festivalens hemsida.

 • Sama

  Sama är den som tog technon till Palestina och Västbanken. I över tio år verkade hon i relativ tysthet innan lokalpubliken och sedermera resten av kontinenten fick ögonen för henne. Hennes set är gränsöverskridande i flera bemärkelser, med spetsig och melodisk tech-house innan hon rör sig mot mörkare tongångar. Influenserna kommer från både Detroits klassiska sound och Berlins mer loopbaserade techno, utan att hon för den sakens skull ignorerar sina rötter. Hennes framgång nådde nya höjder med ett intensivt Boiler Room-set, där hon visar en melodisk sida med djupa grooves innan hon fullkomligt manglar publiken med pumpande techno. Framför henne enas böljande dansgolv i syfte att skapa en rejäl fest. Department lär inte bli ett undantag.

 • La Fleur

  Innan hon blev DJ var La Fleur farmaceut. Efter ett karriärbyte och flytt till Berlin med idogt mixande blev hon erbjuden återkommande gigs som resident på en av stadens största klubbar i form av Watergate. La Fleur har sedan snabbt cementerat sig som en av stadens viktigaste DJ:s. När hennes Essential Mix för BBC släpptes förra sommaren hyllades den snabbt som en av seriens vassaste inslag, och det är lätt att förstå varför: i stället för läkemedel så blandar hon tillspetsad tech-house likt ingen annan. På egna skivbolaget Power Plant släpper hon sina egna produktioner, och med låtar som progressiva Aphelion från i våras garanterar hon att armarna åker upp i skyn.

 • Axel Boman

  Som en av hjärnorna bakom Stockholms mesta housebolag, Studio Barnhus, har Axel Boman blivit en viktig konstant i huvudstadens klubbliv: nu senast med konceptet Kontakt på Berns. I över tio år har han bjudit oss på återkommande rumpskakning genom sin djupa kunskap kring alla saker house. Klassisk deep, somrig italo, ettrig tech eller aviga bomber långt utifrån vänsterkanten: Boman är en mästare på dansgolvsvibe. En kombination av egna produktioner, sylvassa edits och en vilja att släppa loss gör honom till en av festivalens utropstecken.

 • Bicep

  Barndomsvännerna Matt McBriar och Andy Ferguson enades kring sin kärlek för disco och house, startade bloggen Feel My Bicep där de länkade sina favoriter, skapade drömska mixar och delade med sig av sina egna fantastiska remixer. Sedan dess har Belfastduon etablerat sig världen över som Bicep: ett tiotal EP-släpp och det självbetitlade albumet landade 2017. Med ena foten stadigt planterad i housen kryddar de sina produktioner med progressiva trancemelodier, vass breakbeat och drömmiga röstsamplingar. Med spår som Just, Aura eller sin utsökta remix på Isaac Tichaurs Higher Level är euforin aldrig långt borta – spelningen på Department har alla möjligheter att bli något alldeles extra.

 • Paula Temple

  Puristerna hade kunnat komma med invändningen att Department endast bokar de största namnen och de senaste hajperna, där namnen ligger bekvämt i en bred kommersialiserad fåra anpassad för den lagom insatta besökaren. Paula Temple gör att den tolkningen ruvas i sina grundvalar: tyskan har i över 15 år producerat några av technons mest brutala industrispår. Med sin unika live/DJ-hybrid suddar hennes sets ut gränserna mellan mixande och producerande – till Department kommer hon fulladdad med sitt debutalbum Edge of Everything i ryggen. Nattsvart, olycksbådande och konstant utmanande är precis vad de hippa klubbkidsen behöver efter timmar av silkeslen house.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2215 [name] => Department [slug] => department [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2216 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 15 [filter] => raw ) )