Serenades – Sveriges supergrupp?

Publicerad: 28 april 2011 av Emil Norrström

Birds, Serenades

Betyg: 7/10

Supergrupper har de senaste åren fått en mer central roll inom musikvärlden. Band splittras, artister är sugna på en ny inriktning, nya konstellationer skapas. Ett av dessa projekt, Them Crooked Vultures var något alldeles extra. Iallafall tills de tre legendarernas debutalbum släpptes. Summan av tre karriärer vars musik spelat en så stor roll i människors liv blev överflödig och fick svårt att upprätthålla sin status.

Det här kanske inte är Sveriges svar på supergruppernas framfart, men det är ändå ett samarbete som skapar förväntningar. Markus Krunegård har genom de senaste årens produktivitet som soloartist på allvar befäst en plats i popens finrum. Adam Olenius kom tillsammans med Shout Out Louds tillbaka till musikscenen år 2010, där man möttes med stående ovasioner.

Det var dåtid tänkte dessa herrar och bildade Serenades. Nu är en första EP ute med namnet Birds, vilket också är namnet på det inledande spåret. Reaktionen efter diverse genomlyssningar är att samarbetet känns väldigt logiskt. De två herrarna har från början olika register när det gäller sound. Dock kompletterar man varandra väldigt naturligt, och skapar en känsla för mersmak. Trots att Birds inte kommer att gå till historien på något sätt. Det är befriande att höra Krunegård i en mer tillbakalutad position, lite svävande i sann postmodernistisk anda medan Olenius visar tummen upp från ett mixerbord.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 191 [name] => Serenades [slug] => serenades [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 192 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )