Festival

Way Out West blir klimattransparent – redovisar festivalens avtryck

Publicerad: 28 juni 2019 av Jonathan Bonn

I linje med samhällsdebatten.

Way Out West har alltid fokuserat på det gröna, hållbara och ekologiska – det ligger liksom i festivalens natur. Nu tar man ytterligare kliv, helt i linje med nuvarande samhällsdebatter, och avslöjar festivalens avtryck.

Klimatavtrycket för bland annat mat, dryck, transport, boende och energi kommer redovisas för att öka kunskapen om växthusgasutsläpp och i förlängningen hjälpa festivalbesökarna att göra mer hållbara val.

– Klimatfrågan är viktigare än någonsin och vi behöver en genuin och ärlig förändring, inte små kosmetiska insatser för att få ytterligare en klapp på axeln. Vi vill fortsätta att driva på frågan om ett mer hållbart eventskapande och för att göra det på ett trovärdigt sätt måste vi själva vara transparenta och redovisa hur klimatsiffrorna faktiskt ser ut. Transparens kan vara på gott och på ont, men oavsett är det nödvändigt. Genom att göra festivalen klimattransparent gör vi förhoppningsvis frågan mer konkret för våra besökare, säger Peter Björklund på Luger, som också hoppas att fler i branschen tar efter.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 155 [name] => Way Out West [slug] => way-out-west [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 156 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 547 [filter] => raw ) )