Nyhet

Åklagaren yrkar på fängelse för ASAP Rocky

Publicerad: 2 augusti 2019 av redaktionen

Tre dagar av rätten har nått sitt slut.

Stockholm tingsrätt har i dagarna hållit rättegångsförhandling mellan ASAP Rocky och den 19-åriga målsäganden. ASAP Rocky har yrkat för samhällstjänst, men åklagaren Daniel Suneson är av en annan bedömning. Han jämför med fem tidigare domar, och anser att skadorna i dess fall varit lindrigare än i detta, varpå han menar att ASAP Rocky ska straffas hårdare.

– Men nu är vi uppe enligt min uppfattning på sex månader. Av flera skäl ser jag inte att något annat än fängelse kan bli aktuellt, det är för högt straffvärde. Och jag tror också att det skulle vara svårt att genomföra rent praktiskt, säger han i en kommentar till Aftonbladet, där han refererar till att samhällstjänst vore svårgenomfört om man skulle bedöma att det vore ett lindrigare fall.

Stockholm tingsrätt har ännu inte meddelat dom. Det har tidigare rapporterats att det ska göras inom kort på grund av omständigheterna.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2964 [name] => ASAP Rocky [slug] => asap-rocky [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2965 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 25 [filter] => raw ) )