Arenan at Holiday Club

Oskar Linnros
Åre Sessions, 27/4 – 2018

Publicerad: 28 april 2018 av Sofia Rönnkvist

5

När Oskar Linnros intar Arenan under Åre Sessions första kväll är det inför ett fullt hus. Människor som står i kön vädjar till ordningsvakterna att låta dem komma innanför dörrarna, för det är tydligt att det är många här i kväll som verkligen brinner för Oskar. Senaste tidens mediadiskussion till följd av dokumentären om honom verkar bara ha gjort fansen än mer hängivna, och när han äntrar scenen i det röda ljuset fullkomligen skriker alla med till inledande GeGeGeGe.

Även Oskars egen energi verkar vara på topp i kväll, och hans rörelsemönster på scen känns många gånger som en boll i ett flipperspel. Samtidigt ligger det ett allvar i hans röst och kroppsspråk som detaljerat förstärker de poetiska och vardagsrealistiska texter han byggt sin framgångsrika solokarriär på. På många vis skapar han genom medel som dessa en tydlig och rörande koppling till publiken som insuper varje danssteg och ton, och det är inte förvånande. Vad som saknas är dock just förvåning, något som avviker från förväntningarna på hans spelning, något som gör att den verkligen imponerar och sätter sig i minnet.

 

  • För Oskar Linnros kan stå på en scen i baggy kläder, med svartklädda körare på varje sida, röda spotlights i ett tacky mönster på sig och han kan äga det. Publikens omättliga jubel är ett tecken på det. Men, den säkra zon som spelningen rör sig inom känns i kväll för fyrkantig för en man som får en hel lokal att sjunga med till låtar som Kan jag få ett vittne? och Från och med du. Självklart kan de säkra korten som spelas förklaras med att en festivalspelning inte tillåter lika mycket spelrum, men potentialen känns inte riktigt nådd.

    Åre Sessions har dock träffat helt rätt med sin bokning av Oskar Linnros, för det är precis vad publiken här vill se och höra. Han passar som handen i handsken i den after ski-tokiga dalens stämning. Trots att ingen kanske skriker sig hes just under detta framträdande är det ett startskott som de flesta verkar väldigt nöjda med.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1774 [name] => Åre Sessions [slug] => are-sessions [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1775 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 26 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 25 [name] => Oskar Linnros [slug] => oskar-linnros [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 26 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 39 [filter] => raw ) )