Ny musik

PREMIÄR: Nadja Evelina – ”Öppna ögon”

Publicerad: 24 januari 2019 av Nikolas Berndt

Ännu en gripande singel från kommande debut.

Att singeln Finast utan filter blev en sådan hit när den släpptes år 2016 var inte så konstigt. Nadja Evelina lyckades fånga det där svenska vemodet på ett egendomligt sätt genom att göra det till sitt eget – hon åstadkom att behärska och kontrollera det och röra sig i dess terräng. Sedan dess har varje släpp bara varit bevis på en artist som är i ständig utveckling, där klyschan om den svenska melankolin snarare än att stelna får nytt liv i Nadjas händer.

Singeln Öppna ögon från den kommande debuten är inget undantag: den är tillbakahållen men begär ändå din uppmärksamhet. Med sin indragande text och avskalade men blomstrande produktion ingjuter Nadja Evelina en aning värme i en kylig tillvaro. Hon lyckas ständigt måla upp bilder som fastnar i huvudet på en: fragment av kärlek, av det vardagliga som ändå sätter sina spår.

Om singeln säger Nadja Evelina själv att ”Öppna ögon rör sig i ett annat januari, ett där våren är så långt bort att man måste räkna det som en seger att nästan inte kolla efter någon längre”.

Öppna ögon är den andra singeln från det kommande debutalbumet som landar i vår och släpps via Nadja Evelinas egna bolag Hjärtat Recordings.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2296 [name] => Nadja Evelina [slug] => nadja-evelina [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2297 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )