Live

Bombay Bicycle Club
Bråvalla, 26/6 – 2014

Publicerad: 27 juni 2014 av Magnus Olsson

7

Att ligga i gräset och möta solen en eftermiddag till tonerna av några lättsamma gitarrackord har alltid varit ett lyckat framgångsrecept i festivalsammanhang. För egen del kan jag minnas hur bakfyllan botats till tonerna av Anna Ternheim och Kurt Vile på de senaste upplagorna av Hultsfredsfestivalen. Under Primavera bjöds vi på en liknande upplevelse signerat Real Estate. Med havet och staden som flankerade sidorna av scenen. Riktigt lika idylliskt är det inte där majoriteten sitter i vad en golfspelare skulle kallat ruffen.

Men det spelar inte någon större roll – det är trots allt de harmoniska melodierna, de finstämda gitarrslingorna och de trixiga ackorden som hittar ett inre lugn den här eftermiddagen. Bitvis är de lovande britterna timida och tillbakadragna för att i nästa leverera furiös indierock på klassisk brittisk manér. Nya albumet So Long, See You Tomorrow lyfter några nivåer i livetappning när det dessutom vävs in mellan gammalt godis. Singlarna Luna och Carry Me kan dock stå på helt egna ben och vinner publiken redan innan de annars så träffande refrängerna.

2012 bjöds det nästan upp till dans på Hultsfred, riktigt lika laddat blir det inte den här gången för en relativt liten publikskara. Det tål att sägas att de främre raderna gör precis som de ska; artikulerar varenda bokstav, drömmer om Jack Steadman och exploderar i klassikern Shuffle. Samtidigt som deras musik är ett gediget hantverk av skickliga musiker, vilket verkligen bevisas i livesammanhang, besitter några av låtarna ett par halter för mycket av det klämchecka. Den här spelningen kommer inte gå till historien, det finns minst ett par växlar att lägga i för att vi ska trilla av stolen, men samtliga berörda kommer minnas det som en perfekt start på en stundande festival. 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 166 [name] => Bombay Bicycle Club [slug] => bombay-bicycle-club [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 167 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 948 [name] => Bråvalla [slug] => bravalla [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 949 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 229 [filter] => raw ) )